3 september 2017
16:00

Häverödals SK

Referat: Östhammars SK - Häverödals SK

ÖSK-dam började matchen mot Häverödals SK bestämt och tog omgående tag i spelet. Efter 9 spelade minuter hade laget haft två frilägen (Jossan P) och en boll i ribban (Moa E) men tyvärr ingen utdelning. Istället kan HSK ta ledningen på frispark i minut 16´. Efter målet tappar tjejerna initiativet och spelet blir mer jämt och böljande över hela banan. I minut 41´ hittar ändå Elin A fram till Elina i djupet. Elinas avslut tar även det i ribban men Jossan P är påpassligt framme och petar in returen. Nu skulle det väl ändå lossna? Icke då, bara två minuter senare tappar tjejerna boll på mittplan och HSK utnyttjar detta effektivt och rullar in halvtidsresultatet 1-2.

Även andra halvlek startar tjejerna i ett högt tempo och sätter press mot HSK omgående. I minut 51´ tilldöms ÖSK straff men Elin M´s straff smiter precis utanför stolpen…är det en sån dag idag? Nej då, bara två minuter senare passar Jossan P fram Elina som i sin tur hittar en helt omarkerad Elin A framför mål och 2-2 är ett faktum. Nu spelar tjejerna riktigt bra och i minut 59´ drar TT iväg en lång vänsterslägga längs kanten som Elina är först på. Hon i sin tur spelar vidare till Amanda S som ”tofflar” in ledningsmålet till 3-2. ÖSK behåller trycket och med kvarten kvar får Elina sin fjärde (!) assist för dagen då hon spelar fram Jossan P till sitt andra och lagets fjärde mål för dagen, 4-2.
Nu hände något med laget….kanske började vi tro att det var klart, att seriesegern var bärgad och att vi bara kunde spela av resten av matchen. Medans vi blev lite ängsliga så krigade HSK på och med 8 minuter kvar kom reduceringen till 3-4. En olycka kommer ju sällan ensam sägs det och endast två minuter senare är det HSK´s tur att få straff. Pillan räddar straffen men tyvärr går returen tillbaka till straffskytten som kan lägga in kvitteringen i öppet mål.

De sista 5 minuterna trycker ÖSK-dam på framåt igen och skapar två-tre riktigt kvalificerade målchanser men bolluslingen vill inte in och matchen slutar oavgjort, 4-4.